بخشودگی بیمه ای كارفرمایان خوش حساب
محمدحسن زدا گفت: بر اساس بخشنامه صادر شده، کارگاههایی که به دلایل غیر ارادی از جمله حوادث غیرمترقبه و همچنین تحریمهای ظالمانه و نوسانات نرخ ارز امکان پرداخت حق بیمه را نداشتهاند، میتوانند با...
معاون وزیر ارتباطات گفت: دو درصد آلودگی جهان متعلق به حوزهی ICT است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، رئیس سازمان فنآوری اطلاعات گفت: به دلیل تاثیر ارتباطات در شئون زندگی، تقسیمبندیهای زیادی در آن انجام شده که این تقسیمبندیها در دنیا به شش نوع میرسد که از تاثیرگذاری از اقتصاد، اجتماع، فرهنگ، قوانین، علم و تکنولوژی میآید که در بحث محیط زیست کشور ما کمی دیر به آن پرداخته است و امروز را میتوان نقطهی عطفی در این حوزه خواند که امروز دنیا به این فکر افتاده که ICT میتواند در محیط زیست نقش موثری احصاء کند.
علی حکیمجوادی با اشاره به آلودگی حوزهی ICT گفت: دو درصد آلودگی جهان متعلق به حوزهی ICT است که دو درصد آن مربوط به حوزهی موبایل است. انتظار میرود در سال 2020 این میزان به سه درصد برسد و باید بیشتر به فکر این مسئله باشد.
وی با اشاره به IT سبز که از موضوعات مطرح در این حوزه است، گفت: در دنیا بحث IT سبز مطرح شده و در حال حاضر عوارضی از دریافت و پرداخت آلودگی در جهان پرداخت میشود. برای ساماندهی این موضوع بهتر است تیمهای مختلفی داشته باشیم که البته میتوان به بخشی از این آلایندگیها به عنوان گازهای گلخانهای و بخشی قطع و نابودی درختان اشاره کرد که این درصد به این حوزه مربوط نیست.
حکیمجوادی تاکید کرد: پروژههای یارانه شهری و کلود کامپیوتینگ میتواند به صرفهجویی در مصرف انرژی که کمترین آلودگی در محیط زیست را وارد میکند، منجر شود، اما علیرغم دو درصد آلایندگی در حوزهی ICT که در سال 2020 بیشتر میشود، میتوانیم در 98 درصد دیگر آن نقش بسزایی داشته باشیم.
به گفته او امروز شبکه ICT میتواند بزرگترین محیط زیست باشد و اگر از هوشمندسازی و IT در صنعت ساختمان استفاده شود، میتوانیم حدود 40 درصد صرفهجویی را داشته باشیم. بهکارگیری IT در صنعت، حملونقل، مدیریت هوشمند، تولید انرژی، برق و سیستمهای بهرهوری میتواند بهترین صرفهجویی را به دنبال داشته باشد و احساس میشود با امکاناتی که در وزارت ارتباطات موجود است، با پیادهسازی شبکهی ملی اطلاعات مشکلات را به حداقل خواهیم رساند.
وی با اشاره به نقش موثر فنآوری اطلاعات و ارتباطات گفت: در حوزهی بانکها کاغذ، مجلات و روزنامهها، مکاتبات اداری و کمشدن رفتوآمدهای شهری ICT نقش موثری دارد و نکتهی قابل توجهی که در دنیا مطرح شده این است که آنچه آلودهساز است، نبود آن نیز میتواند پنج درصد از آلودگی را کاهش دهد و به این میرسیم که ICT بازوی حفظ محیط زیست است و امیدواریم این فعالیت با امضای تفاهمنامهی همکاری و آموزش در این حوزه آغاز شود.
در این همایش یازرلو - معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست - گفت: امروز دستگاهها از دو منظر رویکرد به ICT مینگرند و نیاز خود را در آنجا فرا میخوانند و به واسطه حجم عظیم ماموریتها و کارکردها، مبهم بودن اطلاعات و حجم بیشتر کارها و دستگاههای دولتی و خصوصی و مجموعه نظامها، نیازمند فنآوریهای نوین هستیم تا بتوانیم آنها را توانمند کنیم.
وی ادامه داد: امروز در کارگروه فاوا جستوجو میکنیم و آن را مورد استفاده قرار میدهیم. اینکه بتوانیم فرآیندها و پروسهها را با دقت پیش ببریم و خروجیهای دقیقی داشته باشیم از مجموعه کارکردهایی است که در کارگروه فاوا همانند دیگر نیازهای اساسی به آن پرداخته میشود. ویژگی دیگر در این باره این است که برای برنامههای سازمان تسهیلگر باشیم.
معاون آموزش و پژوهش حفاظت محیط زیست با ابراز خرسندی از وجود موقعیت زیستمحیطی خوب کشور گفت: باید ارزش هوا، ژنها و زیستبومها را بدانیم، چرا که نیازمند کنترل و نظارت و ارزیابی در این زمینه هستیم. حضور نظام فنآوری اطلاعات و ارتباطات برای حفظ این سرمایههای ارزشمند اجتنابناپذیر است و باید سرمایهگذاری درستی در این باره انجام شود.
وی گفت: متاسفانه انبوهی از آلایندهها ساخت انسان است. فقر آگاهی امکان فرهنگ با محیط زیست شکافی را دراین باره به وجود آورده است و همان طور که رئیس سازمان محیط زیست در ابتدای سال شعار «سال ساخت، ترویج و عمومیسازی فرهنگ بومی و زیستی» را نام نهاد، میتوانیم به این برسیم که فنآوری میتواند براساس الزام قانون 189 قانون توسعه سازمان را موفق کند و به دلیل سرمایههای محیط زیستی، فنآوری و اطلاعات میتوان این شبکه را به وجود آورد.
یازرلو در پایان صحبتهای خود با اشاره به برگزاری این همایش در هفتهی محیط زیست گفت: امید میرود برگزاری چنین همایشی قدمهای موثری در این باره داشته باشد.
نظرات